Home

Nieuws 207 x bekeken

Nieuwe ketenorganisatie voor biologisch product

Utrecht – Ketenpartijen in de biologische land- en tuinbouw werken aan de oprichting van een nieuwe organisatie onder de werknaam Bioforum. Producenten, handel en winkelbedrijven werken daarin samen.

Dat blijkt uit de jaarrekening van de Stichting Biologica. De besprekingen tussen de betrokken partijen zijn nog in een pril stadium, zegt secretaris Bavo van den Idsert van de Vereniging Biologische Producenten (VBP). ”Wij proberen samen dit taartje te bakken, maar het is niet eenvoudig om delen van verschillende organisaties bij elkaar te voegen.”

Woordvoerder Jasper Vink van de organisatie voor biologische landbouw en voeding Biologica zegt dat al lang tussen verschillende ketenpartijen gesproken wordt, en daarbij gaat het volgens hem niet om snelheid, maar om zorgvuldigheid.

Bij de nieuwe organisatie is Biologica nauw betrokken. De stuurgroep Bioforum werkt sinds begin dit jaar aan de nieuwe organisatie. De stuurgroep heeft in oktober ingestemd met de deelname van Biologica. Uit de jaarrekening van Biologica blijkt dat het de bedoeling is de stichting Biologica als een vitale en financieel gezonde organisatie onder te brengen in de biologische ketenorganisatie.

Van den Idsert van VBP denkt dat het nog zeker tot het volgend voorjaar zal duren, voordat de nieuwe organisatie het levenslicht zal zien. Vink houdt het op uiterlijk 1 juli volgend jaar en zo mogelijk eerder.

Of registreer je om te kunnen reageren.