Home

Nieuws 457 x bekeken

Nertsbontprijzen op veiling Kopenhagen Fur blijven op hoog niveau

Kopenhagen- Nertsbontveilingbedrijf Kopenhagen Fur is het nieuwe veilingjaar begonnen met een gemiddeld prijsniveau van 45,80 euro per nertsvel.

Dat was hoger dan bij de opening van het veilingjaar in december 2009, toen 38 euro werd genoteerd, maar op lijn met het prijsniveau dat gemiddeld over het vorige seizoen als geheel werd behaald. In totaal gingen tijdens de decembersessie 1,5 miljoen stuks nerts in andere handen over. Kopenhagen Fur – eigendom van de Deense nertsenhouderij – biedt in het nieuwe seizoen meer aan dan ooit, namelijk 21 miljoen stuks nertsbont, waarvan 14 miljoen stuks uit de binnenlandse productie. Het veilingjaar wordt afgesloten in september en draait 5 meerdaagse rondes.

Of registreer je om te kunnen reageren.