Home

Nieuws

Nederlands vee vreet 1,3 miljoen ton soja

Den Haag - Nederlands vee vreet in totaal 1,3 miljoen soja. Dat blijkt uit onderzoek van het onderzoeksinstituut LEI van Wageningen UR.

Het Lei heeft in opdracht van de Task Force Duurzame Soja gekeken naar het sojaverbruik in Nederland. Naast soja als veevoergrondstof verbruikt Nederland ongeveer 0,13 miljoen tot sojaolie voor levensmiddelen en in technische toepassingen.
Het LEI-onderzoek wordt door Nederlandse bedrijven gebruikt om een stap te maken naar de verwerking van duurzame soja. Hoe de bedrijven dat doen is nog onduidelijk. Voorzitter Frans Claassen van de taskforce zegt dat het onderzoek een goede basis is.
Deelnemers aan de taskforce omarmen inmiddels de uitgangspunten van de internationale Round Table on Responsible Soy (RTRS). Volgens de afspraken is een certificeringssysteem ontwikkeld. De verwachting is dat de eerste gecertificeerde soja volgend jaar op de markt komt.
Bij de taskforce zijn zowel veevoerbedrijven als levensmiddelenproductenten aangesloten.

Of registreer je om te kunnen reageren.