Home

Nieuws 2 reacties

Nederlanders kopen meer kerstbomen

Zoetermeer - Nederlanders kopen deze maand ongeveer 3,1 miljoen kerstbomen, zowel echte als kunstbomen. Dit zijn er iets meer dan in 2009, meldt het Productschap Tuinbouw op basis van een enquête onder 530 Nederlanders.

Ongeveer 80 procent van de Nederlandse huishoudens zet dit jaar een kerstboom neer. Dat is 5 procentpunten meer dan vorig jaar. De helft van de huishoudens haalt de kunstkerstboom van zolder. De andere helft koopt dit jaar een nieuwe boom. Als een nieuwe kerstboom gekocht wordt, is 74 procent van plan een echte boom te kopen.
De aankoop van echte kerstbomen bij tuincentra neemt licht toe ten koste van de straatverkoop. Ook de kweker is een belangrijk aankoopkanaal. De kerstboom met kluit wint aan populariteit bij kopers van een echte boom. De voorkeur van een gezaagde boom neemt iets af. Voor de aankoop van een kunstkerstboom blijven tuincentrum en warenhuis de twee belangrijkste aankoopkanalen. Het bedrag wat men gemiddeld verwacht uit te geven voor een echte boom stijgt met bijna 20 procent naar 26 euro.
Als belangrijkste redenen om geen kerstboom te zetten wordt het bezit van een kat, vakantie en gebrek aan ruimte opgegeven.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Stan Verstegen

    Wat heeft een kerstboom met groenten of fruit te maken?

  • no-profile-image

    Renger Nijhuis

    Valt net als groente en fruit onder tuinbouw...

Of registreer je om te kunnen reageren.