Home

Nieuws 1312 x bekeken

NMA keurt overname Van Noort door Van Oers goed

Ridderkerk - Handelsbedrijf Van Noort uit Ridderkerk gaat per 1 januari verder in de Van Oers groep.

De nieuwe organisatie krijgt de naam Van Oers United. Dat is het gevolg van de goedkeuring van de overname door de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMA). Door de overname ontstaat een partij met een omzet van rond de 225 miljoen euro, zo laat Rein Osinga weten, directielid bij Van Noort uit Ridderkerk. In dat pand zal het hoofdkantoor gevestigd worden van de nieuwe combinatie.

Voor telersvereniging Growing Excellence van Van Noort heeft de overname geen gevolgen. Van Oers heeft sinds enkele jaren paprika in het importpakket in de wintermaanden. "Dat past goed bij de activiteiten van de telersvereniging. Voor hen verandert er dus niets." De telersvereniging telt circa 60 leden.

Van Oers is van oorsprong een teeltbedrijf voor bonen in Heerle, maar bouwde in de loop van de tijd ook buitenlandse vestigingen op in ondermeer Ethiopië, Egypte en Marokko. In Marokko wordt op 2.000 hectare geteeld voor Van Oers, terwijl Van Noort op 50 hectare teelt in Marokko.

Algemeen directeur van de nieuwe partij is Peter van Driel van Van Oers. Dirk Vermeijden, aandeelhouder van Van Noort wordt commercieel directeur bij de nieuwe organisatie.

Of registreer je om te kunnen reageren.