Home

Nieuws 213 x bekeken

’NMA heeft drie telersverenigingen in vizier bij paprikakartel’

Den Haag – De Nederlandse Mededingingsautoriteit NMA vermoedt van drie telersverenigingen dat die betrokken zijn bij een kartel voor de afzet van paprika. Dat melden diverse bronnen onafhankelijk van elkaar.

Dat kartelonderzoek richtte zich op ongeoorloofde afspraken voor prijs of verdeling van de markt. Afgelopen week maakte de NMA bekend dat een groot aandeel van de paprikamarkt bij het kartel betrokken is. Nu lijkt het om drie telersverenigingen te gaan. Daarmee lijkt een aantal verenigingen buiten schot te blijven.

The Greenery staat niet onder verdenking, stelt een woordvoerder. De afzetorganisatie ontving geen rapport en heeft dat geverifieerd bij de NMA. Eerder liet ook Versdirect Nederland weten geen rapport te hebben ontvangen. Niet alle telersverenigingen willen reageren, zoals Fresq en ZON. De NMA wil geen toelichting geven.

Of registreer je om te kunnen reageren.