Home

Nieuws 345 x bekeken 5 reacties

Mogelijk nieuwe dieselopslagtanks verplicht

Den Haag – Boeren moeten mogelijk hun dieselopslagtanks vervangen. Volgens het CDA maakt deze bepaling deel uit van het nieuwe Activiteitenbesluit, dat staatssecretaris Joop Atsma (milieu) in voorbereiding heeft.

Tweede Kamerlid Ger Koopmans (CDA) wil dat het kabinet afziet van deze maatregel. ”Dit kost de ondernemer duizenden euro’s extra”, zegt Koopmans. ”Het beleid lijkt wel: streng, strenger, strengst.” De afgelopen jaren zijn de eisen aan de dieselopslag geleidelijk steeds verder aangescherpt.

Volgens een woordvoerder van Atsma is de aanpassing van het besluit nog in een vroeg stadium en kan er niets met zekerheid worden gezegd over een mogelijke verplichting tot vervanging van de tanks.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  mts. vossers-reinders

  M.H.
  Wat nieuwe dieselopslagtanks? We hebben er nu net een besteld en die wordt volgende week geleverd. Zijn er weer nieuwe of andere eisen die komen gaan?
  Ben benieuwd wat dat weer zal zijn dan.
  Gr. Hennie reinders.

 • no-profile-image

  Zo wordt je als ondernemer recalcitrant! De inkt is nog niet droog of de regeltjes veranderen al weer. Gedane milieu-investering waardeloos.

 • no-profile-image

  Dit is toch van de zotte. Wij hebben ook net een nieuwe olie tank gekocht met de nieuwste toeters en bellen eraan, terwijl onze oude tank nog zeker een centimeter wand dikte heeft. De enige die er wel bij vaart is de rabobank en wij gaan weer onnodig dieper de rode cijfers in. Dat noemen ze in den Haag heel trots crisis bestrijding, maar wij vinden het boeren bestrijding.

 • no-profile-image

  jantje

  gewoon wachten tot de laatste dag. Juni 2011

 • no-profile-image

  @redactie. In het besluit landbouw staat nu al dat bepaalde tanks vervangen moeten worden. Ik kan me niet voorstellen dat dat nu anders wordt. Even uw huiswerk over doen graag!

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.