Home

Nieuws 176 x bekeken

Moeizame markt voor bolbloemen

De markt voor (bol)bloemen is moeizaam. Niet in de laatste plaats vanwege de slechte weersomstandigheden in vrijwel heel Europa. Over de weg zijn de afzetplaatsen moeilijk te bereiken en bovendien ligt op veel plaatsen de buitenverkoop nagenoeg stil.

Wat de tulpen betreft wordt geconstateerd dat de aanvoer van ijstulpen inmiddels behoorlijk afneemt en de omvang van tulpen van het zuidelijk halfrond is beperkt. Tulpen van Hollandse teelt zijn gemiddeld een dag of tien later dan vorig jaar. Dit alles zorgt voor kleinere aantallen op de veilingen.

In de achterliggende week steeg de aanvoer van tulpen bij de vestigingen van FloraHolland desalniettemin met 15 procent ten opzichte van een week eerder. Maar het aanbod is daarmee ook 4 procent kleiner dan vorig jaar.

De prijzen bleven met € 0,18 gelijk aan het vorige weekgemiddelde en liggen bijna 2 centen hoger dan vorig jaar. Dat is positief, maar de vraag is natuurlijk hoe de prijs zich houdt als de weersomstandigheden aanhouden.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.