Home

Nieuws 230 x bekeken

Model past kasontwerp aan situatie in de wereld aan

Wageningen – Wageningen UR Glastuinbouw werkt aan een model waarmee voor elke plek op de wereld een juiste kas kan worden ontworpen.

Dat moet voorkomen dat internationale voedselprojecten mislukken, zoals een groot aardbeienproject op Curaçao waar niet voldoende rekening gehouden werd met de warmtebelasting en de kosten voor koeling.

Volgens onderzoeker Bram Vanthoor moet het in de toekomst mogelijk zijn dat het model voor ieder plekje op de wereld een ideaal kascomplex produceert. Het model werd al gepresenteerd op de Global Conference on Agriculture, Food Security and climate changes in Den Haag.

De wereldvoedselorganisatie FAO toonde al belangstelling voor de adaptieve kas. Het gebruik van kassen zal in de toekomst sterk toenemen, omdat het een aanzienlijke verbetering kan opleveren van de wereldvoedselproductie.

Of registreer je om te kunnen reageren.