Home

Nieuws

Midden in de wintertijd geven hyacinten en lelies kleur

De bloemenkeuring van afgelopen maandag droeg het predicaat “Kerstkeuring”. De verwachting was dat zoals gewoonlijk voor deze keuring talloze inzendingen konden verwelkomd, maar mede door de weersomstandigheden viel dat wat tegen.

Hetgeen wel werd ingebracht was echter kwalitatief van goed niveau. Zo trotseerde Mak Breeding de kou en gladheid en triomfeerde in de keuringszaal. De door dit bedrijf ingezonden collectie lelies kreeg een gouden medaille van de commissie. Mak zette twee potlelies neer en maakte daarmee duidelijk dat dit product prima voor de kerst is in te zetten. Bij de vazen scoorde Lilium ‘Tabledance’ 9,30 punten, Lilium ‘Camengo’ 9,25 punten en L. ‘Asterian’ 9,20 punten.

Bij de hyacinten werd een prachtige kist van de roze Prince of Holland geshowd door Orientalis die 9,30 punten scoorde. Kwekersverenging Blue Pearl liet Hyacinthus ‘Blue Pearl’ zien en C.G. van den Berg & zn toonde de veelstelige H. ‘Anastasia’. Bij de narcissen scoorde J.G. Weijers & zn. de dubbele tazetta ‘Erlicheer’ en kreeg daarvoor maar liefst 9,50 punten. Twee vazen, respectievelijk Hyacinthus ’Atlantic’ van Kwekersvereniging Atlantic en H. ‘Antarctica’ van het Hobaho Hyacinten Team vormden een fraaie overgang tussen de gewone presentaties en de arrangementen. De cijfers varieerden van 9,20 tot 9,00.

Bij de bijzondere bolgewassen was C. Breed heer en meester. Met twee verschillende sneeuwklokken en twee Lachenalia’s werd de bezoeker enerzijds aan de sneeuw herinnerd en anderzijds aan het warme Zuid Afrika, de bakermat van Lachenalia.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.