Home

Nieuws

Meer inkomsten voor BKD

Lisse - De inkomsten van de Bloembollenkeuringsdienst (BKD) nemen volgend jaar toe. Dat schrijft BKD in haar nieuwsbrief.

Het geld komt voort uit uitbreiding van de taken, zoals werkzaamheden voor besmetverklaringen stengelaal en begeleiding van PSI-inspecties (periodieke veiligheidsinspectie). De kosten nemen echter evenredig toe, meldt BKD daarbij. Uit vaste heffingen als de jaarbijdrage en oppervlakteheffing wordt een inkomensdaling verwacht. Dit komt door de terugloop van het aantal bedrijven en partijen.

De tarieven voor heffingen en veldkeuringen blijven gelijk aan 2010. "Ondanks de stijging van de cao en de inflatie. Na de herstructurering van 2009 zijn de werkprocessen verder geoptimaliseerd, vooral door in te zetten op ict-toepassingen. Hierdoor kunnen we met minder mensen meer werk verzetten."

Het uitvoeren van een Elisetoets in het BKD-laboratorium wordt 4,5 procent duurder om het vereiste onderzoek- en ontwikkelingswerk te financieren. Met de 300.000 euro die onderaan de streep overblijft, wordt het eigen vermogen van BKD versterkt. Dit bedrag voldoet aan de norm die in 2009 is gesteld.

Of registreer je om te kunnen reageren.