Home

Nieuws 209 x bekeken

MKZ en vogelpest treffen Zuid-Korea

Seoul - De uitbraak van Mond- en Klauwzeer in Zuid-Korea is nog niet onder controle. Na de uitbraken in het zuiden van het land, begint het aantal uitbraken ten noorden van Seoul ook toenemen.

Gisteren werd een geval van MKZ vastgesteld op een rundveebedrijf ten oosten van Seoul. In totaal telt het land nu 54 verdachte bedrijven, waarvan in 37 gevallen een besmetting met MKZ via laboratoriumtests is vastgesteld. In vier gevallen zijn de bedrijven geruimd voordat de uitslag van het onderzoek bekend was. In totaal zijn meer dan 194.000 dieren, voornamelijk varkens en runderen, geruimd in verband met de uitbraak.

De dierziektedruk in Zuid-Korea beperkt zich niet alleen tot de zoogdieren. Ook de pluimveehouderij wordt getroffen. Uit routinecontrole is een besmetting met laagpathogene vogelpest van het type H7N2 vastgesteld, meldt de werelddiergzondheidsorganisatie OIE. Het gaat om een pluimveebedrijf met kippen en eenden in het centrum van het land. Het bedrijf is geruimd. Er zijn geen andere besmettingen gevonden.

Of registreer je om te kunnen reageren.