Home

Nieuws

MKZ breidt snel uit in Zuid-Korea

Seoul - Mond- en klauwzeer breidt zich uit in Zuid-Korea. Het virus is inmiddels vastgesteld op drie rundveebedrijven in de omgeving van de twee varkensbedrijven waar eerder deze week MKZ werd vastgesteld.

Koreaanse autoriteiten vrezen dat het virus zich verder verspreid naar andere regio’s. Alle runderen op de besmette bedrijven worden geruimd, net als de bedrijven in een straal van 500 meter rondom de besmette bedrijven. Hiermee moeten naar schatting 800 runderen geruimd worden.

Persbureau Reuters meldt dat mogelijk in totaal meer dan 50.000 varkens, runderen en schapen en geiten worden geruimd op 144 bedrijven om de ziekte in te dammen. Om de verspreiding van het virus tegen te gaan heeft het Koreaanse ministerie van landbouw alle 84 veemarkten in het land gesloten. De regering heeft 9,6 miljoen euro beschikbaar gesteld om getroffen veehouders te ondersteunen.

Of registreer je om te kunnen reageren.