Home

Nieuws

MKB-ers minder positief over 2010

Arnhem / Den Haag - Ondernemers in het midden- en kleinbedrijf zijn minder optimistisch over 2010 dan ze waren over 2009.

Dat blijkt uit onderzoek van Gibo Groep en MKZ Adviseurs. Er is wel tevredenheid over de prestaties, maar in de volle breedte geven ondernemers het eigen bedrijf een lager rapportcijfer. Minder ondernemers verwachten komend jaar nieuw personeel aan te nemen en de investeringsbereidheid is gedaald.

De financiële mogelijkheden voor bedrijven met kredietbehoefte blijkt in 2010 verbeterd. In 2009 ondervond 43 procent van de bedrijven belemmeringen bij de financiering van bedrijfsactiviteiten. In 2010 is dit fors gedaald, naar 24 procent.

Voor het komende jaar zijn de ondernemers positief: 64 procent verwacht in 2011 een beter resultaat te boeken. Met name in de industrie (79 procent) en de groothandel (77 procent).

Of registreer je om te kunnen reageren.