Home

Nieuws 192 x bekeken

Limburg sluit jacht om winterweer

Maastricht - De provincie Limburg heeft met ingang van dinsdag de jacht gesloten wegens het winterse weer. Dat maakte de provincie maandag bekend.

Op haas, fazant, patrijs, wilde eend, konijn, grauwe gans, kolgans en de houtduif mag tot 15 januari niet meer worden gejaagd. Een uitzondering wordt gemaakt voor wilde zwijnen en reeën. Die hebben minder last van het winterweer en daarop mag wel worden gejaagd. Konijnen en houtduiven die zich bij schadegevoelige gewassen zoals fruitboomgaarden ophouden, mogen ook afgeschoten worden.

Reden voor het jachtverbod is het pak sneeuw dat Limburg bedekt en de strenge vorst. Ook is er door ijsvorming weinig open water. Het ziet ernaar uit dat het weer voorlopig zo blijft, waardoor de dieren weinig voedsel en schuilplaatsen kunnen vinden.

Of registreer je om te kunnen reageren.