Home

Nieuws 4 reacties

Landbouwbudget heilig voor de Fransen

Agen - Het huidige budget voor het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid is een absolute prioriteit voor Frankrijk.

"We willen dat op het huidige niveau handhaven om een landbouw te hebben die voldoet aan de milieu- en gezondheidsregels die tot de meest strikte in de wereld behoren", stelt minister van landbouw Bruno Le Maire.

"Toen ik 14,15 maanden geleden aantrad had de EU besloten het landbouwbudget met 40 procent terug te dringen. Nu is dat budget verzekerd, de regulering van de markten heeft de plaats ingenomen van het maffe idee om de agrarische markten te liberaliseren en dat is te danken aan de wilskrachtige actie van Frankrijk.’’ Le Maire wil dat dat ook zo blijft. "Als we morgen op onze borden voedsel willen hebben van goede kwaliteit, met veel variatie en dat ons niet ziek maakt, dan hangt daar een kostenplaatje aan en die kosten moeten komen uit het budget voor het GLB."

Als toch aan het budget wordt geknaagd, dan heeft dat volgens de Franse bewindsman forse gevolgen: "Dan kunnen onze boeren niet meer voldoen aan de regels op het gebied van het milieu en de gezondheid, dan wordt massaal voeding ingevoerd van andere continenten en dan zijn wij de grote verliezer van het voedingstekort in de wereld van morgen."

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Dat is heldere duidelijke taal.

 • no-profile-image

  Kijk heel andere praat dan van die D '66 en CDA losers die steeds uit de potten van het gemeenschappelijke landbouwbeleid willen graaien, vooral voor projecten ter meerdere eer en glorie van zichzelf.

 • no-profile-image

  Hij heeft helemaal gelijk. Alleen in de EU heb je gecontroleerd gezond voedsel. Goedkoop en voldoende voedsel voor de bijna 400 miljoen burgers. En dat is maar 0.5% van het hele EU kostenplaatje.

 • no-profile-image

  de stugheid van de fransen heeft veel te maken met de verpaupering van het platteland. ook nederland moet alert zijn dat boeren kunnen blijven boeren in krimp en moeilijke gebieden. als dat financieel steeds moeilijker wordt glijden we langzaam af naar het niveau van frankrijk, en dat is niet meer te keren.

Of registreer je om te kunnen reageren.