Home

Nieuws 3 reacties

'LTO Nederland moet meer zichtbaar worden'

Roermond – LTO Nederland is in de nieuwe vorm sterk verbeterd, maar we moeten nog meer naar buiten treden. Dat vindt LLTB-voorzitter Noud Janssen.

"Vijf jaar geleden hebben we de federatie van regionale LTO’s opgericht. Onder leiding van Albert Jan Maat heeft LTO haar positie op politiek gebied sterk verbeterd. Ook de samenwerking met de andere organisatie zoals VNO NCW is sterk verbeterd", zegt Janssen.

Als voorbeeld noemt hij dat Bernard Wientjes in zijn lezingen ook de land- en tuinbouw nadrukkelijk benoemt en voorbeelden geeft van positieve ontwikkelingen in de land- en tuinbouw. "Het klimaat en het beeld van de land- en tuinbouw verandert dus. Het is alleen jammer dat de visie die Wientjes geeft niet door het brede publiek wordt gehoord. We moeten met LTO Nederland veel meer naar buiten treden om de land- en tuinbouw zichtbaar te maken", aldus Janssen.

De LLTB-voorzitter vindt dat Nederland Bloeit een goed middel is om deze boodschap meer naar buiten te brengen. "De aanzet om de boodschap breder aan de maatschappij te communiceren is er, maar het is een heel proces."

LLTB zorgt in haar eigen werkgebied via het Limburgse tv-programma Koplopers dat er regelmatig land- en tuinbouwbedrijven onder de aandacht komen. "Daarnaast wil de LLTB volgend jaar op de Floriade een breed beeld geven van de verschillende sectoren van de land- en tuinbouw", legt Janssen uit. "We proberen met deze werkwijze het brede publiek te bereiken en niet alleen de agrarische sector. Mensen die actief zijn in deze sector kennen het verhaal."

Lees het interview met Noud Janssen over LLTB:
LLTB handelt uit eigen kracht

Foto

Laatste reacties

  • no-profile-image

    LTO moet Bert van de Berg van de dierenbescherming voluit tegenspreken voor wat betreft het standpunt van zijn club over ligboxstallen. Nu lijkt het wel of de LTO en de dierenbescherming 2 handen op één buik zijn. Bijt maar een keer flink van je af als LTO en zit niet altijd vanuit de verdediging te reageren. Die vrijloopstallen , hoe zit het met diergezondheid (mastitus) en ammoniak emissie? Kom op dames en heren van de LTO , jullie worden er door ons voor betaald!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • no-profile-image

    LTO is er tijdens de vorige kabinetsperiode ondergesneeuwd met EHS en Natura 2000 plannen

  • no-profile-image

    En dat zal deze kabinetsperiode niet anders zijn. LTO wijst de gebieden zelf mee aan en werkt aan alle kanten mee. "Ondersneeuwen" is dan wel héél vriendelijk uitgedrukt. En Jan, betaal jij dan nog steeds aan de LTO? Onder welke steen heb je de afgelopen 15 jaar dan gezeten?

Of registreer je om te kunnen reageren.