Home

Nieuws 257 x bekeken

Koerswijziging Jumbo: keten komt met promoties

Veghel - Jumbo Supermarkten komt voor het eerst met een spaaractie.

De Veghelse keten laat klanten in de maand december zogeheten bespaarmunten sparen. Bij een volle kaart bespaarmunten krijgt de consument korting. In het verleden stak Jumbo in advertenties de gek met spaaracties van concurrenten. Bij vijf munten is de kaart vol, aldus de website. Na 6 januari levert de volle kaart een korting van 2,50 euro op.

In 2007 stelde Jumbo dat het besparen van geld door bij Jumbo te winkelen de beste vorm van sparen is. Jumbo stelt altijd de goedkoopste te zijn. Volgens Gfk Panel Services is de promotiedruk het laatste jaar toegenomen. Supermarkten bestoken elkaar met aanbiedingen en spaaracties.

Joop Holla van GFK Panel Services denkt dat de koerswijziging te maken heeft met een middelmatige omzet doordeweeks. "Jumbo verkoopt vooral goed aan het einde van de week en in het weekend. Op deze wijze kan de keten klanten binden. Veel klanten vinden het fijn het gevoel te hebben zelf te scoren. Voor een keten die altijd lage prijzen heeft, zoals ook Aldi of Lidl, is het dan lastig de consument te verrassen en dus te binden."

Of registreer je om te kunnen reageren.