Home

Nieuws

Klasse KI ziet afzet groeien

Sint Oedenrode - Varkensfokkerij-organisatie Klasse KI heeft in 2010 meer dan 500.000 doses sperma verkocht. Vooral in de tweede helft van het jaar zette de organisatie meer om, meldt Klasse KI. Exacte cijfers noemt het bedrijf niet.

Klasse KI noemt het opvallend dat het aantal bedrijven dat kiest voor een andere zeugenlijn via de aankoop van foksperma eveneens sterk toeneemt. In 2011 verwacht het bedrijf dat het gemiddeld aantal zeugen bij haar afnemers verder zal toenemen naar 600 zeugen per bedrijf waarbij het huidige aantal zeugen nog net onder de 500 zeugen ligt.

Zo'n jaar geleden introduceerde Klasse KI het DanBred-zeugenlijnprogramma. “Het aantal Duroc eindberen breidt nog steeds uit en de indexen van zowel de Duroc eindberen als de beschikbare Deense fokberen zijn het hoogste bij Klasse KI”, meldt de fokkerijorganisatie.

Met een strikt vervangingsbeleid wil Klasse KI hier een onderscheidende rol in gaan spelen. Het bedrijf wil de grootste populatie Deense eind- en fokberen beschikbaar hebben voor Nederlandse bedrijven.

In 2011 verwacht Klasse KI dat in Nederland 28.000 fokgelten en 2,5 miljoen slachtvarkens en biggen geproduceerd worden met het sperma van de fokkerijorganisatie.

Of registreer je om te kunnen reageren.