Home

Nieuws 347 x bekeken

Kinderdagverblijf bij akkerbouwer Ens dicht

Ens - Het kinderdagverblijf Onze Boerderij in het Flevolandse Ens is voorlopig gesloten. De 50-jarige mede-eigenaar en akkerbouwer is aangehouden op verdenking van ontuchtige handelingen met twee meisjes tussen vier en twaalf jaar.

Dat hebben openbaar ministerie en gemeente dinsdag gemeld op een persconferentie in Emmeloord.
Het akkerbouwbedrijf begon in 2009 met een kinderdagverblijf. Daarvoor was er al sprake geweest van gastouderopvang. Op het bedrijf werden meer dan twintig kinderen opgevangen.

De akkerbouwer is dinsdagmorgen aangehouden. De administratie van het bedrijf is doorzocht, er is volgens het openbaar ministerie op dit moment geen verdenking van het maken van ongeoorloofd beeldmateriaal. De verdachte akkerbouwer had dinsdagavond nog geen bekennende verklaring afgelegd. De verdachte beschikte over een zogenoemde verklaring omtrent het gedrag, die verplicht is voor mensen die werken in de kinderopvang.

De aangifte van de twee meisjes is zeer recent gedaan. De ontucht zou ook kort geleden hebben plaatsgehad. Volgens het openbaar ministerie is er geen relatie met andere ontucht- en zedenzaken, die de afgelopen weken in andere plaatsen zijn gemeld.

De akkerbouwer besloot de neventak op te zetten in 2008. In het blad De Zaak legde hij uit dat de marges van het bedrijf met 24 hectare te laag waren. Hij zette samen met zijn vrouw het kinderdagverblijf op. De akkerbouwer zei in 2008 dat de activiteiten van akkerbouw en kinderdagverblijf elkaar goed aanvullen. De akkerbouwer en zijn vrouw volgden een opleiding sociaal pedagogische hulpverlening en agrarische kinderopvang.

Of registreer je om te kunnen reageren.