Home

Nieuws 254 x bekeken

Kerstboomverkoop gaat weer van start

Rijswijk - De grootschalige verkoop van kerstbomen gaat zaterdag weer van start. Naar verwachting begint de run op de bomen pas echt in het weekend na de sinterklaasviering. "De meeste mensen wachten met het doen van de kerstinkopen tot de goedheilig man weer het land uit is'', aldus een woordvoerder van Intratuin.

De keten van tuincentra verwacht dit jaar een vergelijkbare omzet uit de verkoop van kerstbomen als vorig jaar. "Dat geldt zowel voor de kunstexemplaren als de echte'', zei de zegsman. Volgens hem valt het publiek nog steeds vooral voor die laatste categorie, zeker nu. "Mensen grijpen in deze onzekere tijden terug naar het oude vertrouwde gevoel van de kerst. Daar hoort een echte boom met echte ballen bij. Alleen de kaarsen blijven nep, wat uit het oogpunt van brandveiligheid ook maar beter is.''

Eind november zijn de eerste kerstbomen vanuit Denemarken bij de tuincentra van de keten aangekomen. Het gaat om zeker een half miljoen stuks. Volgens de woordvoerder heeft het concern geen last van een tegenvallende oogst. "In Denemarken was de winter niet anders dan het jaar ervoor, waardoor de prijzen en kwaliteit op hetzelfde niveau zijn gebleven.''

De populairste boom is volgens de zegsman nog steeds de Nordmann. "Hij is iets duurder dan de fijnspar, die ook in trek is. Blijkbaar hebben mensen dat extra tientje over voor een boom met dikkere en vollere naalden. De Nordmann houdt zijn naalden ook beter vast.''

Of registreer je om te kunnen reageren.