Home

Nieuws 5 reacties

Kamer wil meer beschutting grazers Oostvaardersplassen

Den Haag - Staatssecretaris Henk Bleker (landbouw) moet de grote grazers in de Oostvaardersplassen beter beschermen tegen de kou. De gehele Tweede Kamer stemde dinsdag voor een motie van de PVV die daartoe oproept.

Bij een debat over deze kwestie vorige week gaf Bleker al aan indien nodig de grote grazers meer beschutting te zullen bieden. Zoals verwacht nam de Kamer tevens twee moties aan die een stokje steken voor plannen om het Hollandse Hout open te stellen voor de dieren en een zogenoemde veldwissel met het Horsterwold te realiseren.
Beide ideeen vloeien voort uit het rapport van de evaluatiecommissie Gabor. Bleker is evenmin voorstander van de veldwissel, maar openstelling van het Hollandse Hout ziet hij onder voorwaarden wel zitten.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Die beesten hebben geen last van de kou, ze hebben geen vreten!

 • no-profile-image

  Wat een walgelijke hypocisie! De dieren mogen honger lijden en tot op het bot uitgemergeld raken en dan in de beschutting van haastig opgeworpen modderdammen sterven. Laten ze de Club van Gabor daar ook maar inscharen dan. En de 'overgrote meerderheid van de Tweede Kamer eveneens. Dan krijgen we een frisse Haagse Lente!

 • no-profile-image

  Deze discussie duurt nog wel even in een warme kamer ,tot de winter voorbij is,dan is het het leed al weer geschied,erfenis van Verburg

 • no-profile-image

  Wanneer haalt Dion Grauss dat haar eens uit zijn ogen! Die man is ziende blind.

 • no-profile-image

  W Geverink

  Zijn die wallen niet opgeworpen om de ellende aan het oog te onttrekken?

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.