Home

Nieuws 264 x bekeken 2 reacties

Kabinet: uitstel voor vergunning emissiearme stal

Den Haag - Het kabinet is genegen veehouders (en lokale overheden) zes maanden uitstel te geven bij het rond krijgen van de benodigde vergunningen voor emissiearme stallen.

Die zouden dan niet op 1 januari, maar op 1 juli 2011 in orde moeten zijn.

Dat is de inzet van het kabinet bij te voeren gesprekken met de provincies en gemeenten, zei staatssecretaris van landbouw Henk Bleker in de Kamer. Die gesprekken vinden later deze maand plaats.

Daarmee komt de verantwoordelijk staatssecretaris Joop Atsma (milieu) tegemoet aan de wens van agrarische adviesbureaus. Die hadden vorige week een brandbrief naar Den Haag gestuurd, waarin ze waarschuwden dat de vergunningen vóór 2011 niet rond komen, onder meer vanwege onduidelijkheid over het stikstofbeleid.

Als extra redenen voor vertraging bij de vergunningverlening voerden ze aan de onbekendheid met de net ingevoerde omgevingsvergunning en het uitblijven van een besluit voor kleinere veehouderijen, die op grond daarvan geen vergunning zouden hoeven aanvragen maar zouden kunnen volstaan met een melding. Over dat besluit zou binnen zes maanden duidelijkheid moeten zijn.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Lieshout

    Er moet dan wel op korte termijn duidelijkheid komen. Eind december aangeven dat het wel of niet doorgaat is geen oplossing.

  • no-profile-image

    klein

    het valt niet mee om met de bank rond te krijgen, ik wil van 1100 vlv naar 2500vlv en dan vragen ze of de varkensrechten blijfen bestaan [heeft iemand daar een duidelijk andwoord op]ja je moet wat dit geeft mij wel ff meer tijd.

Of registreer je om te kunnen reageren.