Home

Nieuws 208 x bekeken

KAVB verbaasd over bestemmingsplan Emmen

De Koninklijke Algemeene Vereeniging voor Bloembollencultuur en de LTO zijn verbaasd over het nieuwe concept ontwerp bestemmingsplan voor het buitengebied van Emmen.

Het onlangs openbaar gemaakte ontwerp geeft in grote lijnen een indruk van hetgeen de gemeente wil gaan regelen. Tot verbazing van LTO en KAVB geeft de gemeente zonder enige vorm van toelichting aan dat in het hele gehele buitengebied de gebruiksregel geldt “Bollenteelt niet toegestaan‟.

Voorts blijkt ook nog eens dat het veel verder gaat dan de bloembollenteelt. Volgens de organisaties verstaat Emmen verstaat onder bollenteelt namelijk: ‘Bollenteelt: in hoofdzaak de teelt van bloembollen, bolbloemen, snijbloemen en van vergelijkbare laagblijvende eenjarige en vaste bloeiende tuinplanten, met uitzondering van sierteelt, alsmede van vollegrondstuinbouwproducten als eenjarige wisselteelt.’

Volgens beide organisaties betreft het dus niet alleen bloembollen maar veel meer. KAVB en LTO-Noord hebben uiteraard besloten om op dit plan te reageren. Volgens hen realiseert de gemeente zich blijkbaar niet welke impact dit plan zal hebben op de overlevingsmogelijkheden van de bedrijven in Emmen. Bovendien treft het ook landbouwbedrijven buiten Emmen die op gronden in Emmen telen.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.