Home

Nieuws 485 x bekeken

Jurjen Oosterhuis Beste Boer 2010

Dronten - Jurjen Oosterhuis uit het Groningse Hornhuizen is de Beste Boer van 2010 geworden.

In de online wedstrijd, waarin het agrarisch ondernemerschap van de deelnemers op de proef werd gesteld, scoorde hij het beste. De titelstrijd gebeurde in vijf speelrondes, gevolgd door een casus, een videopresentatie en een publieksstemming. Aan het eind van de rit bleek Jurjen Oosterhuis de beste. Hij breidde zijn virtuele agrarische bedrijf uit met een chipsfabriek, hetgeen door de jury positief werd beoordeeld. Oosterhuis wint hiermee een studiereis naar Kenia, aangeboden door Agriterra.

Tweede werd Team Camping de Westert, bestaande uit Sjaak, Jacqueline en Kees Welboren. Farm Verduin, bestaande uit Nico, Irma, Erik en Leon Verduin werd derde. In de categorie Agribusiness sleepte Gerlof Bergmans van Koelhuis Bergmans de hoofdprijs in de wacht. Sijt en Jasper Bikker, studenten aan de HAS Den Bosch, zijn met Bikkerbikkels het beste studententeam van 2010.

Het ondernemersplatform 'de Beste Boer' is een meerjarig initiatief van ABN Amro, Agrifirm, AGRIO, CRV, Boer en Business/DCA Markt, Limagrain, Reesink Technische Handel en SAC Nederland.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.