Home

Nieuws

Joustra licht tuinbouwstructuur door

Zoetermeer - Scheidend Productschap Tuinbouwvoorzitter Tjibbe Joustra werkt aan een analyse van de tuinbouwstructuur. Hij wil dat uitspreken in zijn afscheidsrede op de nieuwjaarsreceptie.

Tijdens de sectorcommissievergadering groenten en fruit liet Joustra zich kritisch uit over financieringsstructuren die ondermeer ten grondslag liggen aan GreenportsNederland.
Deze organisatie huurt medewerkers in via Agentschap.NL, een onderdeel van de overheid. Het bedrijfsleven (teelt en handel) besloot dinsdag in de vergadering tot toekenning van een subsidie aan Greenports Nederland. “Het is toch heel opmerkelijk dat het productschap, dat een vertegenwoordiging is van het bedrijfsleven, delen van de overheid financiert. Dat geeft aan hoe bijzonder de tuinbouwstructuur is.”

Een toelichting wilde hij na de vergadering niet geven. “Ik wil dat bij de nieuwjaarsrede doen.”
De subsisidie voor Greenports van 153.000 euro werd toegekend, onder vermelding dat na 2012 de financiering privaat zal plaatsvinden.

Het was de laatste sectorcommissievergadering groente en fruit die Joustra voorzat. Hij prees de kwaliteit van de projecten in de vergadering. “Het was een substantiële agenda met zaken die zeer van belang zijn.” Het toont volgens hem de noodzaak van een orgaan als productschap aan.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.