Home

Nieuws 217 x bekeken 1 reactie

Jan Robben bouwt online aardbeienacademie

Oirschot -Jan Robben begint een online Aardbeienacademie.

Robben maakte in november bekend te stoppen met de teelt van smaakaardbeien, omdat telers volgens hem te weinig kunnen verdienen. Via de website leren cursisten middels film, foto’s en teksten hoe aardbeien het beste te telen. De website moet ook een platform zijn waar telers van elkaar leren.
Robben werd bekend door zijn innovatieve promotiecampagnes. Robben begon in het jaar 2000 met de teelt van smaakaardbeien, en zette deze onder andere via twitter en evenementen in de markt. Hij gaf bij het verlaten van de teelt al aan projectmatig in de sector actief te willen blijven. In het eerste programma wordt het ras Elsanta geteeld.

Robben teelde tot het jaar 2007 ook Elsanta. De website richt zich niet alleen op de teelt, maar geeft ook advies over recepten. Op 2 april gaat het academisch jaar van start met een introductiebijeenkomst op Robben’s bedrijf in Oirschot.

Foto

Eén reactie

 • no-profile-image

  Jan Laurense

  Prima dat hoort bij innovaties er kunnen er niet genoeg zijn.
  Maar ik weet wel als de smaak van aardbeien beter zou zijn, ik bedoeld soms kijken zo mooi en smaken voor geen cent.
  Als de prijs hoog is geeft niet, als je maar zou weten dat de smaak goed is.
  Ik staat er van te kijken dat soms op een veiling meer dan 400 ton werd aangevoerd en nog tegen redelijke prijzen verkocht.werden.
  Wat hij precies gaat doen kan ik niet helemaal opmaken.
  Wat is de inhoudt van de Academie ,wat voor program?
  Daar wil ik wel iets meer over horen a.u.b.

  Vriendelijke groet, Jan Laurense

Of registreer je om te kunnen reageren.