Home

Nieuws 257 x bekeken

Interpolis: tientallen schades door sneeuw en vorst

Tilburg - Verzekeraar Interpolis heeft ruim vijftig schademeldingen gehad van agrariërs in verband met sneeuw- en vorstschade.

"Het gaat vooral om schade aan kassen. Hier zijn door de sneeuwdruk en afwisselende vorst en dooi ramen gesneuveld. Ook hebben we enkele meldingen van schades aan de constructies van foliekassen, als gevolg van sneeuwdruk," aldus een woordvoerder van Interpolis. De verzekeraar kreeg één schademelding van schade aan een stal of schuur.

De schades per bedrijf zijn relatief beperkt."Er zijn geen bedrijven waarvan de productie stil is komen te liggen door de schade”, aldus Interpolis. De verzekeraar schat de schade op ongeveer een miljoen euro. ”Maar nu het begint te dooien verwachten we nog meer meldingen. Het is daardoor erg lastig om nu al in te schatten hoeveel schade er is."

De schademeldingen komen uit het hele land. "In het Noorden is wel wat minder sneeuw gevallen. Uit dat gebied zijn daardoor minder meldingen van schade door sneeuwdruk."

Of registreer je om te kunnen reageren.