Home

Nieuws

Indonesië en Jemen op Floriade

Venlo - Een afvaardiging van de Indonesische regering heeft een bezoek gebracht aan de Floriade.

Tijdens het bezoek heeft Indonesië zich officieel geregistreerd voor deelname aan Floriade 2012. Ook een delegatie uit Jemen is naar Venlo afgereisd om officieel te tekenen voor deelname. De inzending van Indonesië heeft een totale oppervlakte van 1000 m2 en krijgt een prominente plek op het themaveld World Show Stage.

Indonesië heeft in het verleden al vele indrukwekkende inzendingen verzorgd op expo’s. Op Floriade 2002 heeft Indonesië de eerste prijs gewonnen voor de mooiste landeninzending. Het land gaat nu in overleg met het Floriadeteam werken aan het ontwerp voor de komende editie van de Floriade.

Bij de inzending van Jemen staat een typisch Jemenitisch tuinbouwproduct centraal: de koffieboon. De inzending heeft een totale oppervlakte van 500 m2 en is ook gelegen op World Show Stage. Er zal onder meer een koffieplantage worden aangelegd. Ook wordt er een paviljoen gebouwd dat qua bouwstijl typerend is voor het land.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.