Home

Nieuws 332 x bekeken

Ierland hoopt vlees te kunnen leveren aan Turkije

Dublin – Ierland hoopt in de loop van volgend jaar rundvlees en daarvan gemaakte producten te kunnen leveren aan afnemers in Turkije.

Vertegenwoordigers van het Ierse ministerie van landbouw leggen deze week de laatste hand aan de benodigde regelingen met hun veterinaire collega’s in Turkije.

Het ministerie heeft inmiddels bevestigd 'dat de gesprekken in een vergevorderd stadium zijn'. Volgens Bord Bia, het Ierse agentschap voor de exportpromotie van de voedingssector, biedt de Turkse markt ’een enorm potentieel’ voor rundvlees. Bord Bia wijst er daarbij op dat de EU-export van rundvlees naar dat land is opgelopen tot meer dan 2.000 ton per week sinds Turkije de invoerheffing op rood vlees van 225 naar 30 procent heeft verlaagd.

Of registreer je om te kunnen reageren.