Home

Nieuws 171 x bekeken

Ierland betaalt 7,5 miljoen zoogkoeienpremie uit

Dublin – Het Ierse ministerie van landbouw is begonnen met het overmaken van steun op grond van de zoogdierenwelzijnsregeling.

Het gaat daarbij om de uitbetaling op basis van dit jaar geboren kalveren, waarbij de uitkering zelf op 40 euro per koe uitkomt. Het ministerie verwacht in totaal 7,5 miljoen uit te betalen waarmee de totale steun uit de in 2008 ingestelde regeling tot 33 miljoen is opgelopen.

Volgens minister Brendan Smith is vooral de fokinformatie die de boeren op grond van de regeling moeten doorgeven erg waardevol. Het gaat daarbij onder meer om de voorouders, de gebruikte stieren, prestatiegegevens en de kwaliteit van de kalveren. Die informatie wordt gevoed in de systemen van de Irish Cattle Breeding Federation. "De hoeveelheid informatie die we op die manier vergaren levert een grote bijdrage aan verbetering van de genetische kwaliteit van de zoogkoeienkudde in ons land. De werkelijke voordelen zullen we echter pas op langere termijn zien en het is daarom van groot belang dat de boeren de stroom informatie aan de ICBF ook op gang houden."

Of registreer je om te kunnen reageren.