Home

Nieuws 193 x bekeken

ING: Nederlandse consument blijft achter

Amsterdam – In de Eurozone trekken detailhandelsverkopen aan, maar het herstel is onevenwichtig met groei in kernlanden en krimp in de periferie. Binnen de kern blijft Nederland achter.

Dat schrijft analist Dimitry Fleming van het ING Economisch Bureau. De Nederlandse consument is volgens ING bezorgd over bezuinigingen en lastenverzwaringen.
Consumenten in de Eurozone gaven ten opzichte van een jaar geleden dit jaar 1,5 procent meer uit. De toegenomen bestedingen hangen samen met het toegenomen consumentenvertrouwen, aldus Fleming. In Nederland bleven detailhandelsverkopen zo goed als gelijk. Het vertrouwen van de consument ligt nog steeds beneden nul.
Met name in Duitsland, België, Finland en Oostenrijk is het consumentenvertrouwen toegenomen. In Spanje, Ierland en Portugal zijn bestedingen enkele procenten gedaald. In Griekenland zijn de bestedingen 10 procent gedaald. Het consumentenvertrouwen in Griekenland is 35 procent gedaald.

Of registreer je om te kunnen reageren.