Home

Nieuws

IBC organiseert Sneeuwklokjes-actie

Het Internationaal Bloembollen Centrum (IBC) organiseert de unieke actie: op zoek naar sneeuwklokjes.

In veel Nederlandse tuinen bloeit het sneeuwklokje (Galanthus) vanaf januari. Een vrolijk en verrassend moment wanneer ze tot bloei komen. Het Internationaal Bloembollen Centrum heeft een vrolijke actie opgezet en nodigt eenieder uit heel Nederland te laten weten wanneer een bloeiend sneeuwklokje wordt ontdekt en dan ook nog eens kans te maken op één van de tien exemplaren van het boek 'Bloembol & Co'.

Deelnemers kunnen hun foto's (maximaal 1 Mb) met vermelding van plaats en datum naar e-mailadres actie@bloembollencentrum.nl sturen. Overigens heeft landgoed Gooiland van Natuurmonumenten in 's-Graveland sinds 2008 het Nederlandse record van het vroegst bloeiende sneeuwklokje. Dat was toen namelijk op 25 november.Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.