Home

Nieuws 212 x bekeken

Hyacintenteam zet 'Blue Pearl' in keuringszaal

Lisse - Het Hyacintenteam van Hobaho heeft namens kwekersvereniging Blue Pearl de gelijknamige hyacint in de keuringszaal gezet.

Hobaho zette deze hyacint aanvankelijk in de zaal om hem te vergelijken met de paarse Hyacinthus 'Purple Sensation', waarvan de bollen in Frankrijk werden geteeld. Deze hyacint heeft zich goed ontwikkeld en is daarin sneller dan de in Nederland geteelde bollen van H. 'Blue Pearl’. Maar nu komt ook deze goed tot ontwikkeling en de nu nog rauwe koppen beloven een nog uitgebreidere bloei.

Beide hyacinten maken deel uit van de zogenoemde P-lijn, waarin ook de hyacinten 'Pink Pearl' en 'White Pearl' zijn ondergebracht. Het P-lijn heeft een veelzijdig gebruik. De producten kunnen worden ingezet voor buiten- en kuipbeplanting en voor de professionele broeierij. Met de juiste behandeling is de P-lijn bruikbaar voor de broei van pot- en spruithyacinten en geschikt van de vroege tot late broei.

Wellicht toont het Hyacintenteam volgende week meer hyacinten op de jaarlijkse kerstkeuring. Deze keuring wordt afgesloten met de prijsuitreiking van de jubileumkeuringen die dit jaar werden gehouden in het kader van de viering van het 150-jarige bestaan van de KAVB.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.