Home

Nieuws 235 x bekeken

Hordijk weg bij FloraHolland

Aalsmeer - Commercieel Directeur Arnold Hordijk (58) vertrekt per 1 februari bij Floraholland.

Bestuur en directie van de coöperatieve bloemenveiling beraden zich op de invulling van de openvallende positie. Het is volgens een woordvoerder niet zeker of de functie van commercieel directeur blijft bestaan.

Volgens het persbericht van FloraHolland is het besluit in goed overleg genomen. Over de aanleiding wil een woordvoerder alleen kwijt dat de top van het bedrijf elkaar periodiek beoordeelt met het oog op toekomstige ontwikkelingen. Het bestuur prijst Hordijk in de persverklaring om zijn 'sterke bindende vermogen en immer luisterend oor'.

Hordijk begon in 1977 bij bloemenveiling Westland, één van de voorlopers van FloraHolland, dat uitgroeide tot wereldmarktleider. Gedurende deze tijd leverde Hordijk volgens de veiling een zeer waardevolle bijdrage aan de ontwikkeling van de klok, bemiddeling en andere vormen van dienstverlening. Daarnaast onderhield Hordijk intensief het relatienetwerk, zowel aan kwekers- and handelszijde.

De directie bestaat nu uit algemeen directeur Timo Huges, financieel directeur Erik Leeuwaarden en directeur Logistiek, Informatisering en Automatisering Rens Buchwaldt. De bloemenveiling telt een kleine 5.000 leden en realiseerde vorig jaar een omzet van 3,8 miljard euro.

Of registreer je om te kunnen reageren.