Home

Nieuws 273 x bekeken

Hongarije mag verbod op aankoop landbouwgrond nog drie jaar handhaven

Brussel – EU-burgers die niet woonachtig zijn in Hongarije en alle rechtspersonen kunnen tot begin 2014 nog geen landbouwgrond in Hongarije kopen.

De Europese Commissie heeft ingestemd met een eenmalige verlenging met drie jaar van de overgangsbepalingen rond de aankoop van grond.

Hongarije had in september verzocht om de verlenging, uit vrees voor een ernstige verstoring van de grondmarkt. Daarbij speelt mee dat de landbouwinkomens in Hongarije flink achterblijven bij die van andere lidstaten; de Hongaarse landbouwsector heeft een grotere klap gehad van de economische crisis.

Eurocommissaris Michel Barnier (interne markt) stelt als voorwaarde dat Hongarije haar inspanningen opvoert om de grondmarkt te hervormen; daarbij gaat het onder meer om de teruggave en privatisering van grond en om verbetering van de kredietfaciliteiten voor boeren.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.