Home

Nieuws 343 x bekeken

Hoge Veluwe boos op provincie Gelderland

Otterlo - Nationaal Park De Hoge Veluwe is boos op de provincie Gelderland wegens de weigering een natuurbeheersubsidie van 400.000 euro te verlenen. Parkdirecteur Seger van Voorst tot Voorst stelde donderdag dat overheden met meerdere maten meten bij het toekennen van dergelijke subsidies.

De Hoge Veluwe trekt jaarlijks 500.000 bezoekers en heeft een jaaromzet van 4 miljoen euro. ”Op dat bedrag is 4 ton een aderlating”, stelt de parkdirecteur. De afgelopen jaren werd het park ook al gekort op de subsidie, maar nu heeft de provincie Gelderland besloten de bijdrage helemaal stop te zetten.

Het park krijgt geen geld meer omdat het entree heft en ook op andere manieren de exploitatie rond krijgt. ”Daarvoor worden wij nu gestraft. Elders krijgen natuurgebieden die nauwelijks toegankelijk zijn voor belastingbetalers, wél een subsidie. Dat is krom.”

De Vereniging Gelijkberechtiging Grondbezitters streeft al langer naar een gelijke behandeling voor grondbezitters als De Hoge Veluwe.

Of registreer je om te kunnen reageren.