Home

Nieuws

Herschikking adviesdienst fruit scherpt concurrentie

Zwaagdijk-Oost – De nieuwe organisatie Agrifirm Plant gaat voor teeltadviezen samenwerken met de particuliere adviesdienst Fruitconsult.

Eerder werd bekend dat Agrifirm door de fusie met Cehave Landbouwbelang per 1 januari 2011 uit de Centrale Adviesdienst (CAF) moest stappen. Binnen de CAF werkten Agrifirm, Rijnvallei en CZAV al twaalf jaar samen op het vlak van kennisontwikkeling en advies bij de verkoop van middelen.

Volgens verkoopleider fruit van Agrifirm Plant Cor Budding biedt de nieuwe samenwerking met Fruitconsult wel kansen voor Agrifirm. "Bij klanten van Fruitconsult kunnen we nu adviezen vooraf bespreken met specialisten van Fruitconsult. De discussie op het boerenerf is daarmee voorbij. Telers hoeven geen keuze meer te maken. Dat zal de kwaliteit van de adviezen verhogen."

Agrifirm Plant ontstaat uit de fusie tussen Agrifirm en Cehave Landbouwbelang. Ook voor de belangrijke teeltgebieden biedt dat kansen voor Agrifirm. Budding: "Cehave deed bijna niets in fruit. We hebben nu kansen om het zuidelijke deel van Nederland te bedienen." Daar komt Agrifirm ook specialisten van andere coöperaties tegen.

De Centrale Adviesdienst CAF is een volle dochter van Rijnvallei in Wageningen. Budding betreurt het besluit van Rijnvallei afgelopen augustus om de samenwerking met Agrifirm op te zeggen. "We merken dat de CAF-specialisten daar ook mee zitten. Het is natuurlijk niet volgens de coöperatieve gedachte dat we nu zelf verder gaan." CAF gaat per 1 januari samenwerken met de partners in de inkoop- en kennisorganisatie CropSutions, waaronder CAV Agrotheek, CZAV, ForFarmers en Rijnvallei.

Of registreer je om te kunnen reageren.