Home

Nieuws 358 x bekeken

Hendrix Genetics onderzoekt fusie Grelier

Boxmeer - Dierfokkerijbedrijf Hendrix Genetics en de Franse branchegenoot Financière Grelier Holding onderzoeken een mogelijke fusie. Dat meldt Hendrix Genetics in Boxmeer.

Grelier is in 1955 opgericht door Joseph Grelier en is gespecialiseerd in vermeerdering en broederijactiviteiten van kalkoenen, vleeskuikens en parelhoenders. Het bedrijf heeft meer dan 600.000 moederdieren van kalkoenrassen en 1 miljoen moederdieren van vleeskuikenrassen.

Grelier heeft productielocaties in Frankrijk, Polen en Hongarije, en zet haar producten af in 38 landen. Het bedrijf heeft ruim duizend medewerkers en een jaaromzet van pakweg 180 miljoen euro.

Hendrix is actief in de fokkerij van legpluimvee, kalkoenen, varkens en distributie van pluimvee. Hendrix levert haar producten aan de pluimvee- en varkenssector in meer dan 100 landen, via haar eigen bedrijven en joint ventures in 22 landen. De jaaromzet van Hendrix Genetics (1.500 medewerkers) komt dit jaar uit op ongeveer 150 miljoen, aldus directeur Thijs Hendrix.

Een combinatie van beide bedrijven zou goed passen, stelt hij. “Wij zijn meer een dierfokkerijbedrijf, waar Grelier hoofdzakelijk een distributiebedrijf is”, geeft hij aan. Tegelijkertijd is Grelier weer sterk in vleespluimvee, met meer dan 1 miljoen ouderdieren. Hendrix richt zich sinds 2008 meer op de fokkerij van legpluimvee (naast kalkoenen en varkens). De vleeskuikenactiviteiten van Hendrix (Hybro) zijn destijds ondergebracht bij Cobb-Vantress Inc., waarmee nauw wordt samengewerkt.

Ook qua kalkoenen vullen de bedrijven elkaar mooi aan. Grelier is marktleider in Europa en richt zich tevens op de nichemarkten. Mochten beide bedrijven tot overeenstemming komen en goedkeuring krijgen, dan zullen ze naar verwachting medio 2011 samengaan.

Of registreer je om te kunnen reageren.