Home

Nieuws 183 x bekeken 3 reacties

’Helft Noord-Holland kiest voor biologisch kerstdiner’

Haarlem – Ruim de helft van de Noord-Hollanders kiest voor biologische ingrediënten voor het kerstdiner.

Dat blijkt uit onderzoek van de provincie Noord-Holland. ”De prijs in de supermarkt blijft voor veel mensen belangrijk, maar mensen hebben ook steeds meer oog voor de milieu- en diervriendelijkheid van producten”, concluderen de onderzoekers.

Vooral bij vlees wordt gekeken naar de afkomst, maar ook bij zuivelproducten en groente en fruit staan de consumenten stil bij de oorsprong van het productie. Opvallend is dat ruim tweederde van de jongeren kiest voor biologische producten vanwege de dier- en milieuvriendelijkheid. De smaak en gezondheid van het product is van minder belang.

De provincie reageert positief. ”Goed om te zien dat steeds meer Noord-Hollanders kiezen voor biologische producten uit de eigen provincie”, reageert Jaap Bond, gedeputeerde Landbouw van de provincie. ”Het toenemende gebruik van biologische producten heeft veel positieve effecten voor natuur en landschap.”

Laatste reacties

 • no-profile-image

  arie noordam

  ten eerste, wat is de meerwaarde voor een provincie om zo'n duur onderzoek uit te laten voeren, of is het maar een beetje vinger in de lucht. ik denk eigenlijk het laatste en wat de geloofwaardigheid betreft ik geloof het net zo min als dat de kat een nichtje van mij is

 • no-profile-image

  De provincie sponsort het bio(n)logische kerstdiner. Vandaar dat onderzoek. Goed voor natuur en landschap, dat zeker !? (Kun je dat zien dan?)

 • no-profile-image

  Wat zal het zijn; nog een goedmakertje voor 2010
  of een stevig voornemen voor 2011.

Of registreer je om te kunnen reageren.