Home

Nieuws

Hbo-opleiding voor boeren uit Veenkoloniën

Valthermond - Boeren uit de Drentse en Groningse Veenkoloniën kunnen vanaf februari de hbo-opleiding Ondernemerschap in de Veenkoloniën volgen.

De tweejarige studie is een initiatief van de Hogeschool Van Hall Larenstein in Leeuwarden en de Agenda voor de Veenkoloniën. Dat zei een woordvoerder dinsdag.

De studie is bedoeld voor boeren met een mbo-opleiding en minimaal drie jaar werkervaring. ,,De opleiding is noodzakelijk nu er in 2013 een nieuw Europees landbouwbeleid komt. De subsidiestromen veranderen, waardoor ze minder geld krijgen. Op de opleiding leren ze onder meer hoe je een ondernemersplan maakt'', aldus de woordvoerder. De initiatiefnemers hopen met een klas van achttien boeren te beginnen.

Of registreer je om te kunnen reageren.