Home

Nieuws

Grote omzet in kerststerren

Aalsmeer/Zoetermeer – Bij bloemenveiling FloraHolland zijn flink meer kerststerren aangevoerd dan vorig jaar en ze gingen ook tegen betere prijzen van de hand.

De bloemenveiling meldt dat de aanvoer van deze planten in november 35 procent hoger was dan in dezelfde maand vorig jaar. Vooral de traditionele rode kerstster doet het dit jaar goed, wit en rose wat minder.

Kerststerren worden niet alleen los verkocht in potten, maar ook verwerkt in kerststukjes. Vooral de grotere potplanten zijn dit jaar in trek.

Nederlanders kopen de kerstster vooral om het eigen huis tijdens de feestdagen gezelliger te maken, blijkt uit marktonderzoek van het Produktschap Tuinbouw. Duitsers en Engelsen doen veel vaker dan Nederlanders een kerstster cadeau.

Of registreer je om te kunnen reageren.