Home

Nieuws

Groente en fruit weer via Vlissingen naar Rusland

Vlissingen - De verscheping van groente en fruit die half oktober verhuisde van Vlissingen naar Oostende, is terug op Zeeuwse bodem.

Dat meldt overslagbedrijf Kloosterboer. De Russen zouden de Belgische haven verlaten hebben vanwege de recente stakingsdrift.

Volgens de Provinciale Zeeuwse Courant was naast de stakingen ook de exportkeuringen voor Rusland een belangrijke reden terug te keren naar Nederland. Kloosterboer kan dit niet bevestigen. Eerder vertrok de handel juist richting België omdat Rusland de Nederlandse exportkeuringen niet accepteert.
In Nederland keurt de KCB de groente en fruit. Het betreft een privaat bedrijf dat onder toezicht staat van de overheid. De Russen vinden hiermee de veiligheid van verschepingen onvoldoende geborgd. In de meeste landen zijn keuringen in handen van overheidsinstellingen.

Kloosterboer verscheept maandelijks 10 tot 15 schepen met groente en fruit naar Rusland. Per schip wordt ongeveer 1.500 pallets met 1.100 kg product vervoerd.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.