Home

Nieuws

Greenpeace: kolencentrales weer onder vuur

Amsterdam - De natuurbeschermingswetvergunning van de kolencentrales van Nuon en Essent in de Eemshaven staat volgens Greenpeace op losse schroeven door een advies van deskundigen aan de Raad van State.

Greenpeace heeft samen met andere milieu- en natuurorganisaties een zaak aangespannen tegen de centrales. De Raad van State moet zich daarover nog uitspreken, maar heeft inmiddels advies binnen van de Stichting Advisering Bestuursrechtspraak voor Milieu en Ruimtelijke Ordening. Volgens Greenpeace blijkt daaruit dat de schade aan de natuur groter is dan de energiebedrijven doen voorkomen.

Eerder deze maand was de advocaat-generaal van het Europese Hof in een advies kritisch over een andere vergunning die nodig is voor kolencentrales, de milieuvergunning. Die zou ten onrechte zijn verleend voor drie kolengestookte centrales in de Eemshaven en in Rotterdam.

Of registreer je om te kunnen reageren.