Home

Nieuws

Goede producten narcissenbroeierij

Lisse - De narcissenbroeierij produceert in deze tijd van het jaar goede producten op pot.

De handel hiervan loopt dan ook redelijk goed door. In de keuringszaal bij de CNB in Lisse staan nog enkele narcissen ter beoordeling, zoals de witte Narcissus cyclamineus 'Llanfair' die werd ingezonden door Kees Kuiper. Deze narcis is een mutant uit Narcissus 'Cragford', het resultaat van een kruising tussen een poëticus- en een tazettanarcis. Het tazettabloed van de narcis heeft er vermoedelijk toe bijgedragen dat deze cultivar erg vroeg in het seizoen tot volle bloei kan komen. De narcis heeft een mooie stand van het gewas en een witte bloem met een zalm-oranje trompet.

In de zaal staat nog steeds een aantal potten die eerder werden ingeleverd door FloraHolland, met de vraag de juiste naam te achterhalen. De keuringscommissie is het er over eens dat het Narcissus 'Abba' betreft. De getoonde producten zijn te diep gekoeld, want het gewas is flink gestrekt. Dat valt vaak minder in de smaak bij consumenten. Minder koelen geeft een korter gewas, maar soms ook minder of geen bloei. Een dilemma voor de broeier, die zijn kennis en kunde volop moet inzetten voor een goed resultaat.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.