Home

Nieuws 211 x bekeken

Glaskracht wil behoud Garantstelling Werkkapitaal

LTO Noord Glaskracht pleit voor behoud van de regeling Garantstelling Werkkapitaal.

Volgens de belangenbehartiger boeken nog veel telers na een slecht 2009 nog steeds geen goede resultaten. De regeling is in oktober vorig jaar opgezet. Agrariërs kunnen tot half december aanvragen indienen via Dienst Regelingen. Tweederde van de indieners zijn tuinder.

Het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovaties (ELI) staat volgens de regeling maximaal voor de helft garant voor de lening bij de bank. De andere helft is het risico van de bank. De lening is maximaal 850.000 euro. Daarbij is de garantstelling maximaal 425.000 euro. LTO Noord Glaskracht acht de kans op verlenging reëel, omdat ook andere crisismaatregelen zijn verlengd, zoals een hogere drempel voor de vennootschapsbelasting.

Het ministerie van ELI kan pas een beslissing nemen wanneer de Europese Commissie een beslissing heeft genomen over het toestaan van crisismaatregelen in 2011. Binnen twee weken valt het besluit. Begin december hadden circa 65 bedrijven een aanvraag voor de garantstelling ingediend.

Of registreer je om te kunnen reageren.