Home

Nieuws 6 reacties

'Geniet als protest op 2 januari van natuur'

Rotterdam - Hart voor Natuur, een coalitie van ruim twintig natuur- en milieuorganisaties, roept Nederland op om 2 januari een activiteit in de natuur te ondernemen om stelling te nemen tegen het beleid van het kabinet-Rutte.

In ruim honderd gebieden verspreid door heel Nederland staan boswachters, natuurgidsen en vrijwilligers die dag klaar om belangstellenden wegwijs te maken in de Nederlandse natuur.

Dat heeft het Zuid-Hollands Landschap donderdag namens Hart voor Natuur gemeld. Volgens de natuurorganisaties wil het kabinet-Rutte het budget voor de natuur bijna halveren. Deze aangekondigde bezuinigingen van 300 miljoen euro per jaar zijn volgens Hart voor Natuur "zo ingrijpend dat de natuur en het landschap dat de Nederlanders zo koesteren, nooit meer hetzelfde zullen zijn."

De coalitie begrijpt dat er bezuinigd moet worden. "Maar dit is afbraak", stellen de partijen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Waar kun je je melden als je VOOR het beleid van Rutte bent?

 • no-profile-image

  Weer enorme dramatische verhalen zoals; de natuur zal nooit meer hetzelfde zijn (als wij als natuurvrienden onze gesubisideerde veilige baantjes verliezen). Je moet behoorlijk naïef zijn om dat te geloven en dat geldt ook voor het broeikaseffect.

 • no-profile-image

  En nu maar hopen dat het op 2 januari 30 graden vriest. Eens kijken wat er van die natuurliefde overblijft.

 • no-profile-image

  Effe Rendac bellen Leen!

 • no-profile-image

  Waaruit bestaan die 300 miljoen bezuinigingen ?? Geen geld meer voor aankoop van gronden via Natuurmonumenten ? Of geen subsidies meer aan organisaties ? Wat eigenlijk. Dit hoor ik nergens.

 • no-profile-image

  Die 300 miljoen worden bezuinigd op het stoppen met afronding van de EHS en uitvoering van de Ruwe Verbindingszones, best Dier. In ruil voor die bezuiniging wil Bleker duizenden bunders natuurgebied aan projectontwikkelaars gaan verkwanselen. Terwijl in Noord Frankrijk gewapende hufters onze Siberische ganzen afknallen, laat de trol uit het Oldambt niks van zich horen. Zodat provinciale onbenullen hun jachtvriendjes in de kaart kunnen blijven spelen. We zijn met dit respectloze kabinet echt in de jezusaap gelogeerd!

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.