Home

Nieuws 217 x bekeken

Geen inzet oud SDE-geld, wel stimulering groen gas

Den Haag - Overgebleven gelden uit voorgaande jaren worden niet aan het nieuwe budget voor de Stimuleringsregeling Duurzame Energie (SDE) toegevoegd. De Tweede Kamer verwierp dinsdag een voorstel van de SGP daartoe.

Een plan van D66 en Groenlinks voor de stimulering van de productie van groen gas haalde het wel. De twee partijen verzoeken de regering met voorstellen te komen voor de saldering van de energiebelasting voor kleinschalig opwekking voor eigen gebruik.

Kamerlid Stientje van Veldhoven (D66) verwacht dat boeren en burgers hierdoor meer mogelijkheden krijgen om met duurzame energie aan de slag te gaan. “Groen gas en duurzame stroom uit de boerenstal is een stapje dichterbij gekomen”, aldus de politica.

Of registreer je om te kunnen reageren.