Home

Nieuws

Fransen hebben minder appelen en peren in opslag

PARIJS – De Franse voorraad appels lag eind oktober op 605.511 ton, zes procent minder dan een jaar eerder.

De producentenprijs voor appels ligt momenteel 18 procent boven het vijfjaarlijks gemiddelde. De hoeveelheid peren in opslag kwam met 15.415 ton 16 procent lager uit. De perenprijzen liggen daarbij ongeveer op hetzelfde niveau als de afgelopen jaren, hoewel dat wel per ras kan verschillen.

Dat schrijft de agrarische infodienst Agreste. Ruim veertig procent van de Franse appelvoorraad is Golden met verder ook belangrijke aandelen voor Gala en Granny Smith. Agreste meldt verder dat er in oktober slechts ruim 75.000 ton appels werd afgezet, net de helft van vorig jaar, wat onder meer is toe te schrijven aan de sociale onrust in eigen land en de hogere koers van het pond voor de export naar Groot-Brittannië.

Bij peren gaat het voor ruim 40 procent om Conference, op afstand gevolgd door Doyenné de Comice. Hier werd in oktober een afzet gehaald van 7.323 ton, zeven procent minder op jaarbasis. De prijs van Conference stond daarbij onder druk door de sterke concurrentie vanuit de Benelux-landen, tekent Agreste aan.

Of registreer je om te kunnen reageren.