Home

Nieuws 385 x bekeken

Franse hyacinten op pot hebben (nog) de voorkeur

Het seizoen voor de bloembollen op pot is aangebroken. Met name hyacinten op pot zijn in deze periode van het jaar een gewild product.

Niet geheel onlogisch, want de consument heeft op het moment dat het 'wintert' het voorjaar al in huis en is er getuige van hoe de bol zich tot het bloeiende stadium ontwikkelt.

In de keuringszaal staan deze week twee voorbeelden van hyacinten op pot die qua kwaliteit nogal uiteenlopen. Door het Hobaho Hyacinten Team wordt een pot met prachtig ontwikkelde Hyacinthus ‘Purple Sensation’ (foto) getoond van in Frankrijk geteelde bollen. Deze bollen zijn aanzienlijk verder in de ontwikkeling dan de getoonde pot Hyacinthus ‘Blue Pearl’ van Nederlandse bodem. Beide potten hebben dezelfde inhaaldatum en nu blijkt dat de er een groot verschil in bloeidatum is in de Franse of Hollandse bollen.

Zaak is het voor de broeierij dus om niet te snel de bollen uit de Hollandse preparatie een voldoende koudeperiode te geven en pas dan op de markt te brengen en eerst goede sier te maken met het de hyacinten uit de Franse preparatie. Consumenten die slechte ervaringen opdoen met het (te) vroeg gebrachte product uit de Nederlandse preparatie zullen zich namelijk niet zo snel melden voor een herhalingsaankoop.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.